Back to Top

Om

Hur hamnade jag här kan man undra. Jag som är en välutbildad kvinna och ledare, med ett innehållsrikt och utvecklande yrkesliv i ryggen. Ska jag bara kasta bort allt detta jag har kämpat för i så många år? Jag har 220+ högskolepoäng och en Civilingenjörsexamen i Industriell Ekonomi ifrån Chalmers. Jag tror att det är just därför jag hamnade här. För världen är i stort behov av att fler går in och tänder upp i allt det mörka – både i människors hjärtan och på arbetsplatser. Hur ska vi någonsin kunna få världen att bli en bättre plats om vi inte börjar med att hitta ljuset i oss själva? 

Jag ser så många runtomkring mig som inte är lyckliga; som har djupa sår från barndomen och som behöver använda tuffa fasader för att inte blotta sitt sanna jag. Tänk om vi kunde sluta låtsas för varandra och vara Human Beings istället för Human Doings. Vi tror att det är vad vi gör och vad vi jobbar med som definierar oss. Allt detta bara är en illusion som mänskligheten skapat. Det har känts ”sant” för många av oss att man minsann måste kämpa och anstränga sig för att komma någonstans i den här världen. Men är detta verkligen är sant..?

Jag var med om en olycka i skidbacken i våras. Inget allvarligt – kroppen är fantastisk på att reparera sig själv. Det var en hel del som gick sönder i knät och jag behövde opereras med en efterföljande lång och smärtsam rehab. Jag blev tvungen att checka ut ifrån mitt ”vanliga” jobb och ge mig själv tid för läkning. Aldrig hade jag kunnat tänka mig att denna läkning skulle ske på så många fler plan än det fysiska.

På något sätt verkar jag undermedvetet ha följt en plan under många år, som till slut ledde mig hit. Jag har under de senaste 10 åren förkovrat mig i så kallad ”alternativ vetenskap” och jag har listat de olika utbildningarna här på sidan. Först nu ser jag syftet med att ha gått alla dessa kurser. Kunskapen har varit främst för mig och har behövt integreras och marineras i min kropp, min själ och mitt sinne under en längre tid och jag är nu redo att börja dela med mig av mina insikter till andra.

Det är en spännande resa vi får vara med om när vi väl slutar leva våra liv utifrån våra tankar och vad vi tror att andra tänker om oss och förväntar sig av oss. När vi väl börjar lyssna till vårt hjärtas innersta röst öppnar sig en helt ny värld. Jag ser fram emot att få dela med mig av de erfarenheter och upplevelser jag haft på min resa mot ett mer autentiskt jag.

All kärlek.

Ulrika Alenrot

Kurser och Diplom

Kinesiologi – Muskeltestning (Svenska Kinesiologiskolan, 2014)

Kinesiologi – Psykologisk Akupraktik® (Svenska Kinesiologiskolan,2014)

Transcendental Meditation (TM-center Göteborg, 2014)

AyurVeda Steg 1, 2 och 3 (Ayurvedaskolan i Varberg, 2012-2014)

Bli den du är (HumaNova, 2018-2019)

Usui Reiki Healing I och II (Reiki Master Caroline Edwall van Leest, 2022)

Advanced Soul Realignment® Practitioner; Kursnivå 1, 2 och 3 (Nihal Academy, 2023)

Holistic Life Coach (Lightworker Academy, 2023)